Loader
0%

Пиле с текила и лайм на грил

ff

Необходими продукти

  • 1 пиле

 

за саламурата:

  • 150 мл текила
  • 2 лайма
  • 3 скилидки чесън
  • 1/4 ч. ч. морска сол
  • 2 с. л. захар
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна

 

 

 

за мариноване:

  • 2 лайма
  • 1 домат
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. л. кориандър
  • 1 ч. л. кимион
  • 1/2 ч. л. чипотле
  • 30 г чушки „Халапеньо“ (от буркан)
  • 40 мл зехтин (студено пресован)
  • 2 щипки канела
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от пиле
recipe-icon
Време 1ч и 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

В тенджера се кипва около 1 л вода, заедно с черния пипер, солта и захарта. Когато солта и захарта се разтворят, течността се прехвърля в стъклена купа и се охлажда с лед.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Кората на двата лайма се настъргва и заедно със сока им се сипва във водата. Прибавят се и накълцаният чесън и текилата.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Пилето се реже на порции и се потапя в саламурата. Оставя се поне за 8 часа в хладилник.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Сокът на двата лайма се изстисква. Месестата част на домата и чесънът се нарязват и се смилат в блендер заедно със сока от лайм, чушките халапеньо, кориандъра, кимиона, чипотлето, канелата, зехтина, сол и черен пипер на вкус.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Пилето се изважда от саламурата, измива се и се подсушава. Намазва се със сместа и се оставя за 1 час в хладилник, да поеме ароматите.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

След това се изпича на грил, до готовност, от всички страни.

6
icon

Добър апетит!