Loader
0%

Пиле „Уелингтън“

ff

Необходими продукти

  • 1,2 кг пилешко филе (8 броя)
  • 500 г печурки
  • 30 г сушени манатарки
  • 3 стръка мащерка
  • 1 с. л. дижонска горчица
  • 1 скилидка чесън
  • 30 мл зехтин
  • 200 г прошуто крудо
  • 1 яйце
  • 1 пакет бутертесто (от 800 г)
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от пиле
recipe-icon
Време 60 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Печурките се обелват и се нарязват наедро. Запържват се в силно сгорещения зехтин. Когато са почти готови, към тях се прибавят предварително накиснатите и отцедени манатарки. Те също се запържват леко и се овкусява с наситнения чесън и листенцата мащерка.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Гъбената смес се смила с пасатор. Пюрето се овкусява със сол и черен пипер.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Двата листа бутертесто се разделят и всеки се разточва.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Пилешкото (ако е прекалено дебело, се разрязва надве) се овкусява със сол и черен пипер и се намазва с горчицата. Едно или две парчета прошутото се поставят върху фолио за свежо съхранение и отгоре се намазват с част от гъбеното пюре.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Поставя се пилешко филе и се завива на руло с помощта на фолиото. От така подготвените пилешки рула се маха фолиото и се поставят върху разточеният лист бутертесто, като между тях се оставя място. Краищата на тестото и между филетата се намазва с разбито яйце.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Покрива се с втория лист бутертесто и се притиска се леко, така че да се залепят двата листа. Покрай филетата се разрязва с нож – както се правят равиоли.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Прехвърлят се в 2 намазнени тави, намазват се с останалото разбито яйце, краищата се притискат с вилица, за да се залепят по-добре и да се получат декоративни шарки. Отгоре с шишче се правят ромбоидни шарки. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 25 минути и се поднася.

7
icon

Добър апетит!