Печурките се обелват и се нарязват наедро. Запържват се в силно сгорещения зехтин. Когато са почти готови, към тях се прибавят предварително накиснатите и отцедени манатарки. Те също се запържват леко и се овкусява с наситнения чесън и листенцата мащерка.
Гъбената смес се смила с пасатор. Пюрето се овкусява със сол и черен пипер.
Двата листа бутертесто се разделят и всеки се разточва.
Пилешкото (ако е прекалено дебело, се разрязва надве) се овкусява със сол и черен пипер и се намазва с горчицата. Едно или две парчета прошутото се поставят върху фолио за свежо съхранение и отгоре се намазват с част от гъбеното пюре.
Поставя се пилешко филе и се завива на руло с помощта на фолиото. От така подготвените пилешки рула се маха фолиото и се поставят върху разточеният лист бутертесто, като между тях се оставя място. Краищата на тестото и между филетата се намазва с разбито яйце.
Покрива се с втория лист бутертесто и се притиска се леко, така че да се залепят двата листа. Покрай филетата се разрязва с нож – както се правят равиоли.
Прехвърлят се в 2 намазнени тави, намазват се с останалото разбито яйце, краищата се притискат с вилица, за да се залепят по-добре и да се получат декоративни шарки. Отгоре с шишче се правят ромбоидни шарки. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 25 минути и се поднася.