Пилешкото месо се подправя със сол и черен пипер и се запържва от двете страни в сгорещения зехтин „Помаче“, до готовност.
Тиквичките се оформят с белачка на тънки дълги ленти, без сърцевината. Всяка лента се нарязва на тънки ивици по дължина. Поливат се с зехтина „Екстра върджин“, посоляват се и се сипва сокът от лимона. Спанакът се измива и се накъсва. Подсушава се в центрофуга.
Пармезанът се настъргва на ситно ренде. Тиган с незалепващо покритие се загрява и в него се поставя част от пармезана.
Запича се до златисто, изважда се върху дъска и се охлажда. По същия начин се запича останалият пармезан.
Готовото месо се нарязва на тънки, дълги ленти. В купа се смесват спанакът, тиквичките и наситненият пресен лук. Продуктите се разбъркват добре. Овкусава се със сол.
Готовата салата се разпределя в чинии, отгоре се поставят ленти месо, начупен хрупкав пармезан и се поръсва с тиквени семки.