Гъбите се измиват и се нарязват надве по дължина заедно с пънчетата.
Бутчетата се овкусяват със сол и пипер. Запържват се в половината от маслото, от всички страни, до златисто, като се прибавя и половината мащерката.
Когато бутчетата са готови, се изваждат и в същия съд се слага останалото масло. Запържват се настърганите на ситно ренде моркови и нарязаният на филийки чесън.
Слагат се гъбите, разбърква се и се сипва измитият ориз. Запържва се докато стане стъклен.
Налива се млякото, прибавят се топените сиренца и щом се разтопят, ястието се овкусява със сол и черен пипер. Сваля се от огъня.
Прехвърля се в тава, подреждат се бутчетата и се слага останалата мащерка. Пече се за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като съда се покрива с капак или с алуминиево фолио. После капакът се маха и ястието се допича за още 20 минути.