Пилешки бутчета с ориз и топено сирене — Фантастико
Loader
100%

Пилешки бутчета с ориз и топено сирене

ff

Необходими продукти

  • 10 долни пилешки бутчета
  • 200 г дребни печурки
  • 4 моркова
  • 4 скилидки чесън
  • 300 г бисерен ориз
  • 500 мл прясно мляко
  • 200 г топено сирене (триъгълничета)
  • 80 г краве масло
  • 1/2 връзка мащерка
  • сол и черен пипер
recipe-icon
Ястие от долни пилешки бутчета
recipe-icon
Време час и 10 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Гъбите се измиват и се нарязват надве по дължина заедно с пънчетата.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Бутчетата се овкусяват със сол и пипер. Запържват се в половината от маслото, от всички страни, до златисто, като се прибавя и половината мащерката.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Когато бутчетата са готови, се изваждат и в същия съд се слага останалото масло. Запържват се настърганите на ситно ренде моркови и нарязаният на филийки чесън.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Слагат се гъбите, разбърква се и се сипва измитият ориз. Запържва се докато стане стъклен.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Налива се млякото, прибавят се топените сиренца и щом се разтопят, ястието се овкусява със сол и черен пипер. Сваля се от огъня.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Прехвърля се в тава, подреждат се бутчетата и се слага останалата мащерка. Пече се за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като съда се покрива с капак или с алуминиево фолио. После капакът се маха и ястието се допича за още 20 минути.

6
icon

Добър апетит!