за соса:
Бутчетата се разделят на горни и долни.
Картофите се измиват много добре. Пилешкото и картофите се слагат в плик за печене.
Чесънът се стрива на паста с малко сол. В купа се смесват чилито, кориандърът, чесънът, риганът, лимоновият сок, мащерката, зехтинът, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се много добре.
Маринатата се налива в плика при пилето и картофите. Затваря се. Разтръсква се много добре, за да се овкусят и месото, и картофите.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 40 минути.
Пликът се цепва и ястието се запича за още около 20 минути – до златисто.
Краставицата се обелва и се разполовява по дължина. Семките се махат с лъжичка.
След това се реже на кубчета.
Копърът се наситнява. Чесънът се стрива на паста с малко сол.
Киселото мляко се смесва с краставицата, копъра, чесъна, зехтина и сол на вкус.
Пилешкото и картофите се сервират с млечния сос.