Loader
0%

Пилешки гърди и картофи „Хаселбак“

ff

Необходими продукти

 

  • 800 г пилешки гърди
  • 800 г картофи
  • 200 г почистен спанак
  • 200 г сирене „Гауда“ (слайс)
  • 100 г сирене „Пармезан“
  • 100 мл животинска сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 1 връзка пресен лук
  • 40 г краве масло
  • 1 с. л. ретро горчица
  • 1 щипка индийско орехче
  • зехтин за намазване
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от пилешки гърди, картофи, спанак
recipe-icon
Време 2 часа и 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Картофите се измиват добре. Във всеки се правят напречни прорези през 3–4 мм. Овкусяват се със сол и черен пипер и във всеки прорез се слага резен „Гауда“. Мажат се с горчицата и се поръсват с наситнен пресен лук.

1
}

Стъпка 2

Покриват се с хартия за печене, увиват се в алуминиево фолио и се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, докато омекнат – около 1 час и 20 минути. Фолиото се маха и се запичат за още 15 минути.

2
}

Стъпка 3

Спанакът се реже наедро. Чесънът се наситнява и се запържва за секунди в сгорещеното масло. Добавя се спанакът. Щом омекне, се налива сметаната. Овкусява се с 80 г настърган пармезан, индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.

3
}

Стъпка 4

Върху пилешкото филе се правят напречни прорези. Подправя се със сол и черен пипер и се маже със зехтин. Поставя се в намазнен тиган. Прорезите се пълнят със спаначената смес

4
}

Стъпка 5

Поръсва се с останалия настърган пармезан и се пече около 17 минути в загрята на 190 градуса фурна , с вентилатор.
Пилето се поднася с картофите.

5
icon

Добър апетит!