Картофите се измиват добре. Във всеки се правят напречни прорези през 3–4 мм. Овкусяват се със сол и черен пипер и във всеки прорез се слага резен „Гауда“. Мажат се с горчицата и се поръсват с наситнен пресен лук.
Покриват се с хартия за печене, увиват се в алуминиево фолио и се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, докато омекнат – около 1 час и 20 минути. Фолиото се маха и се запичат за още 15 минути.
Спанакът се реже наедро. Чесънът се наситнява и се запържва за секунди в сгорещеното масло. Добавя се спанакът. Щом омекне, се налива сметаната. Овкусява се с 80 г настърган пармезан, индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
Върху пилешкото филе се правят напречни прорези. Подправя се със сол и черен пипер и се маже със зехтин. Поставя се в намазнен тиган. Прорезите се пълнят със спаначената смес
Поръсва се с останалия настърган пармезан и се пече около 17 минути в загрята на 190 градуса фурна , с вентилатор.
Пилето се поднася с картофите.