Facebook Pixel
Loader
0%

Пилешки рула на шиш

ff

Необходими продукти

  • 800 г пилешко филе
  • 250 г сирене „Чедър“ (слайс)
  • 250 г бекон (на ленти)
  • 80 г песто „Дженовезе“
  • олио за намазване

за салцата:

  • 1 домат
  • 1 стрък мента
  • 1 с. л. песто „Дженовезе“
  • 1/2 лимон
  • сол на вкус
recipe-icon
Ястие от пилешко филе
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Пилешкото филе се нарязва на много тънки шницели.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Всяко парче месо се намазва с песто, покрива се с бекон и сирене „Чедър“ и се завива на стегнато руло.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Рулата се режат на парчета, които се нанизват на шишове.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Мажат се с олио.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Готвят се върху нагорещена скара, намазана с мазнина или с парче сланина.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

По желание готовите шишчета се мажат с песто.

6
}

Стъпка 7

Салцата се приготвя като доматът се нарязва на кубчета и се смесва с накълцаната мента, пестото, настърганата лимонова кора и сол на вкус. Шишчетата се поднасят със салцата.

7
icon

Добър апетит!