Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда.
Докато е още топла, към нея се добавят 40 мл зехтин, черен пипер на вкус и настърганият кашкавал.
Пилешкото се намазва със зехтин и се овкусява със сол и черен пипер. Изпича се на грил тиган от двете страни до готовност и се нарязва на кубчета.
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в около 20 мл зехтин.
Добавя се спанакът и щом намали обема си, се наливат доматите.
Когато сосът се редуцира леко, се прибавя пилешкото и се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче.
Пастата се разбърква с доматения сос, прехвърля се в намазнена тава и се поръсва с настърганото сирене „Грана падано“.
Запича се за 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.