за сиропа:
Млякото се кипва и след това се оставя да се охлади. Точените кори се разделят на две. Едната половина се изрязват с нож по формата за печене (квадратна форма с размери 26 х 26 см).
Формата се намазва с разтопеното масло, покрива се с пергаментова хартия, поставят се изрязаните кори, като между всяка се маже с разтопено масло.
В касерола се смесват яйцата, жълтъците, захарта, пшеничния грис, семенца ванилия и прясно мляко. Бърка се с тел и съдът се се поставя на котлона, на слаб огън и при постоянно бъркане се оставя докато се сгъсти леко.
Охлажда се за кратко и се смесва със 100 г от маслото. Готовият крем се изсипва върху подредените точени кори.
Отгоре се поставят останалите кори, също изрязани и намазани с останалото разтопено масло. С остър нож се правят ромбове, оформят се парчета. Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути, след това температурата се намалява на 160 и се пече за 30–40 минути, докато стане златисто-кафяво.
В касерола се приготвя захарен сироп, като се смесят захарта, водата и шушулката ванилия, от която вече са използвани семенцата за крема. Накрая се прибавя лимоновия сок, а шушулката се отстранява.
Готовата баница, се оставя да се охлади и се залива с горещия сироп. Оставя се да се охлади за около 2–3 часа.