за тестото:
за гарниране:
В купа се смесват брашното, солта и маята. Налива се водата (на стайна температура) и се замесва тесто. Оставя се да втаса за 6–8 часа.
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в 2 с. л. от зехтина до карамелизиране, като силата на огъня се намалява. Накрая се добавят нарязани наситно 2 стръка мащерка.
Картофите се измиват и се нарязват на шайби. Овкусяват се със сол и черен пипер. Заливат се със зехтин и се поръсват с останалата мащерка, нарязана наситно. Пекат се в загрята на 200 градусафурна, с вентилатор, за 15 минути.
Тестото се накъсва на 6 топки и всяка се разточва като пица. Надупчват се с вилица.
Фурната се включва на 240 градуса на грил програма и решетката се слага на най-горното ниво. Поставя се тиган с незалепващо покритие и термоустойчива дръжка да се загрее много добре. В него се слага една пица и се пече за 4 минути. След това се изважда и се охлажда върху скара. Така се процедира и с останалите пици, като тиганът отново се загрява предварително за 3–4 минути. Чесънът се стрива на паста и се смесва с 2 с. л. зехтин. Леко охладените блатове се намазват с чесновия зехтин.
Гарнират се с натрошеното сирене, запечените картофи и карамелизирания лук. Запичат се на грил програма на 240 градуса за 3 минути и се сервират.