за тестото:
Маята се разтваря в 50 мл от водата, заедно със захарта. Оставя се да шупне. Брашното се смесва със солта. Оформя се кладенче и се налива зехтинът. Прибавят се шупналата мая и останалата вода.
Замесва се меко и еластично тесто. Разделя се на две топки, поръсва се с брашно, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
Лукът се реже на полумесеци, зелената чушка – на жулиен, а лютата чушка и чесънът се наситняват.
Запържват се в сгорещения зехтин, докато омекнат и започнат да се карамелизират. Добавя се доматеният концентрат, разбърква се и се поръсва червеният пипер. Разбърква се и веднага се наливат доматите и 50 мл вода.
Сосът се оставя на котлона за около 5 минути, да се сгъсти. Овкусява се с прясно стрит кимион, сол, захар и черен пипер. След това се охлажда.
Във фурната се поставя камък за пица. Включва се на 220 градуса (с вентилатор). Всяка топка тесто се разточва на тънко. Разточеното тесто се поставя върху хартия за печене.
Щом камъкът се нагорещи добре, върху него се поставя първият блат. С вилица се правят дупки, за да не се надува. Пече се 5 минути. След това отгоре се разпределя половината от соса.
Чукват се 2 яйца и се поръсва с половината сирене. Пече се още 8–10 минути.
Изважда се и се поръсва с накъсан пресен кориандър или с магданоз. По желание ръба на пиците може да се намаже със зехтин. По същия начин се приготвя и втората пица.