Loader
0%

Полента със зеленчуци на грил

ff

Необходими продукти

  • 750 мл зеленчуков бульон
  • 160 г полента
  • 25 г пресен босилек
  • 25 г пармезан
  • 1–2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. босилек
  • 2 тиквички
  • 1 патладжан
  • 2 червени чушки
  • 10 чери домата
  • листа рукола
  • черен пипер и хималайска розова сол на вкус
  • по желание песто на вкус
recipe-icon
Ястие от полента, зеленчуци
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Бульонът се сипва в подходящ съд, загрява се и щом заври в него се добавя полентата. Готви се при непрекъснато бъркане около 5 минути или докато течността се абсорбира.

1
}

Стъпка 2

Добавят се наситненият босилек и пармезанът и се разбърква още около минута. Така получената смес се разстила с помощта на шпатула върху леко намазнена със зехтин тава. Дебелината не трябва да е повече от 1 см.

2
}

Стъпка 3

Оставя се за 20 минути, след което се нарязва на ромбовидни парчета. Намазват се със зехтин и се запичат до златисто.

3
}

Стъпка 4

Тиквичките се нарязват на тънки филийки, патладжаните и чушките – на ленти. Всички зеленчуци се поръсват със зехтин и се запичат на грил, докато омекнат. Разпределят се върху полентата и се поръсват с листа рукола.

4
}

Стъпка 5

По желание ястието се сервира гарнирано със сос „Песто”.

5
icon

Добър апетит!