за блата:
за плънката:
Маслото се смила в блендер, заедно с пудрата захар, брашното и солта, докато се получат трохи. Добавят се 2–3 с. л. студена вода и отново се смила.
Полученото тесто се прибира в хладилник за 30 минути, след което се разточва между два листа пергаментова хартия и се слага в съд с махащо се дъно, така че да покрива и стените.
Върху него се поставя лист пергаментова хартия, посипва се с морска сол и се пече 15 минути в загрята на 190 градуса фурна. След това хартията със солта се отстранява и се пече още 10 минути.
Кората на единия портокал се настъргва. Всички портокали се изстискват и сокът се редуцира на умерен огън до 1/3, след което се охлажда.
Желатинът се накисва в около 20 мл вода и се разтопява в микровълнова фурна.
Крем сиренето се разбива внимателно с киселото мляко, ванилията и захарта, и при непрекъснато бъркане се налива и желатинът. Добавят се портокаловият сок и настърганата портокалова кора, и се разбърква до хомогенизиране.
Сместа се сипва върху охладения блат и чийзкейкът се прибира в хладилник за 3-4 часа.
Съвет: Когато се смесват кремът и желатинът, трябва да са с една съща температура, за да не се получат „парцали”.