за соса:
Рагуто се слага в дълбока касерола и се залива с 1,5 л вода. Добавят се резенето, празът, целината и лимонът, почистени и нарязани наедро. Пускат се зърната черен пипер. Загрява се на умерен огън и щом кипне, се отпенва, а след това се оставя да къкри на тих огън около 20 минути.
Бульонът се прецежда и се загрява отново, като не трябва да ври. В него се пускат филетата от сьомга, овкусени със сол и черен пипер, и се пошират под капак на изключен котлон за 8–10 минути. Изваждат се внимателно и се подсушават.
Аспержите се почистват от долната твърда част и се белят. Запържват се в маслото и се поръсват със сол.
Жълтъците се готвят на водна баня с лимоновия сок. При постоянно бъркане се налива разтопеното масло. Сосът се овкусява със сол и по желание – с бял пипер.
Сьомгата се сервира с аспержите и със соса.