Facebook Pixel
Loader
100%

Поширана ципура върху канапе от спанак

ff

Необходими продукти

  • 2 пресни цели ципури (общо около1,2 кг)
  • 1 оранжева камба
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч. л. каперси
  • 1 ч. ч. вино „Шардоне”
  • 1 стрък розмарин
  • кората от 1 лимон
  • 40 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус

 

за канапето:

  • 600 г почистен спанак
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с. л. дижонска горчица
  • 40 мл зехтин
  • 20 г краве масло
  • сол на вкус
recipe-icon
Ястие от ципура
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Калории 4 кал.
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Рибата се филетира, отделят се дребните костици, почиства се от коремната мазнина, а кожата се отстранява.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

В касерола се слагат нарязаната наситно камба, каперсите и розмаринът. Прибавят се скилидката чесън и настърганата кора от лимона. Наливат се виното и 1 ч. ч. вода.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Течността се кипва, овкусява се със сол и черен пипер и се поставя рибата. Готви се на слаб огън за около 5–7 минути, като водата не бива да завира. След това се изважда, поставя се в чиния, покрива се с алуминиево фолио, за да остане топла.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Течността се оставя на котлона да се редуцира до 1/2, като розмаринът и чесънът се отстраняват. Овкусява се със сол и черен пипер. Когато е готова, се дърпа от котлона и сосът се монтира със студеното краве масло

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Спанакът се нарязва наедро, задушава се в зехтина, заедно с наситнения чесън. Посолява се и се и когато омекне, се прибавят маслото и горчицата. Щом намали обема си наполовина, е готов.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

В чиния се слага от спанака, отстрани се подреждат филета риба и накрая се полива със соса.

6
icon

Добър апетит!