Loader
0%

Постна пица „Калцоне“

ff

Необходими продукти

 

за тестото:

  • 300 г брашно
  • 130 мл топла вода
  • 50 мл зехтин „Екстра върджин“
  • 1 щипка сол
  • 1 ч. л. риган
  • 2 ч. л. суха мая
  • 1 ч. л. захар
  • зехтин за намазване

 

за плънката:

  • 30 мл зехтин „Екстра върджин“
  • 2 връзки пресен лук
  • 200 г домати на кубчета от консерва
  • 200 г маслини „Каламата“ (без костилки)
  • 1 щипка сухо чили
  • 1 щипка риган
recipe-icon
Ястие от брашно, домати, маслини
recipe-icon
Време 40 мин. (и време за втасване)
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 2
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Маята се разтваря със захарта в част от водата и се оставя да шупне.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Брашното се смесва със солта и ригана.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Добавят се останалата вода, зехтинът и втасалата мая, и се замесва меко и еластично тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема си.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Плънката се приготвя като доматите, нарязаният лук, разполовените маслини, риганът, чилито и зехтинът се готвят в тиган за около 10–15 минути, след което се охлаждат.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Тестото се разточва и отгоре се разпределя плънката.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Прехлупва се и се притиска, за да се затвори добре.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Пицата се слага в сгорещена тава с дебело дъно и се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 15 минути. Маже се със зехтин и се сервира.

7
icon

Добър апетит!