за тестото:
за плънката:
Маята се разтваря със захарта в част от водата и се оставя да шупне.
Брашното се смесва със солта и ригана.
Добавят се останалата вода, зехтинът и втасалата мая, и се замесва меко и еластично тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема си.
Плънката се приготвя като доматите, нарязаният лук, разполовените маслини, риганът, чилито и зехтинът се готвят в тиган за около 10–15 минути, след което се охлаждат.
Тестото се разточва и отгоре се разпределя плънката.
Прехлупва се и се притиска, за да се затвори добре.
Пицата се слага в сгорещена тава с дебело дъно и се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 15 минути. Маже се със зехтин и се сервира.