Лукът, чушката и чесънът за плънката се наситняват и се запържват в олиото.
Добавя се оризът и щом се запържи, се налива бульонът. Готви се, докато оризът абсорбира
течността.
Лещата се вари във вода, докато се разкашка. Отцежда се.
В купа се разбъркват отцедените нахут и боб, оризът и лещата. Добавят се листата мащерка,
ригана, наситненият магданоз и се овкусява със сол и черен пипер.
В листата от зелето се слага от плънката и се завиват сарми. Подреждат се в тава.
Лукът, чесънът и чушката за соса се наситняват и се запържват в олиото.
Наливат се доматите и се овкусява със сол и черен пипер. Дърпа се от котлона.
С получения сос се заливат сармите.
Покриват се с алуминиево фолио и се пекат 50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с
вентилатор.
Фолиото се отстранява и се запичат за още около 20 минути.