за глазиране:
Ребрата се подправят със сол и пипер меланж и се запържват на два пъти, на висока температура, в половината от маслото и олиото, до златисто кафяво. Изваждат се от съда за готвене.
Морковите се обелват и се нарязват на кръгчета, целината се нарязва на ивички, а лукът на полумесеци. Пържат се до златисто в мазнината от месото, като се добавят останалите олио и масло. Слагат се и обелените скилидки чесън. Подправя се с ригана, кимиона и дафиновите листа, деглазира се с виното.
Връща се месото, похлупва се (ползваме тенджера с термоустойчиви дръжки и капак, ако нямате – глинен гювеч) и се слага да се готви на бавен огън за около 10–12 часа в загрята на 90 градуса фурна, с вентилатор.
Продуктите за глазирането се смесват и разбъркват.
Когато са готови, ребрата се изваждат от съда и се слагат върху решетка, под която има тава. Намазват се със сместа. Запичат се на грил програма за около 8 минути, докато се глазират добре.
Зеленчуците се намачкват на пюре и се поднасят с готовите ребра.