Loader
0%

Пролетна картофена салата

ff

Необходими продукти

  • 500 г дребни картофи (пресни)
  • 1 връзка зелени аспержи
  • 120 г замразен грах
  • 1 връзка репички
  • 2 с. л. зехтин
  • сол на вкус

 

за дресинга:

  • 50 мл сок от лимон
  • 50 мл зехтин
  • 1/2 с. л. мед
  • 1 с. л. горчица
  • 3 стръка мента
  • 1 връзка копър
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от пресни картофи, аспержи, грах
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Картофите се измиват, разполовяват се и се слагат в тава. Посоляват се, поливат се със зехтина и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 25 минути. Охлаждат се за 10 минути.

1
}

Стъпка 2

Аспержите се почистват и долната част се обелва. Бланшират се в подсолена, кипяща вода. След това се шокират в леденостудена.

2
}

Стъпка 3

Грахът също се бланшира в подсолена вода и след това се шокира в леденостудена.

3
}

Стъпка 4

Репичките се режат на шайби, разбъркват се с картофите, аспержите и граха.

4
}

Стъпка 5

Ментата и копърът се наситняват.

5
}

Стъпка 6

От сока от лимон, зехтина, меда и горчицата се прави дресинг. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква с ментата и копъра.

6
}

Стъпка 7

Зеленчуците се разбъркват с дресинга и се сервират.

7
icon

Добър апетит!