Loader
0%

Пролетна супа топчета

ff

Необходими продукти

  • 2 с. л. краве масло
  • 2 с. л. брашно
  • 1 жълтък
  • 400 г кисело мляко
  • 1 с. л. сок от лимон
  • 1/4 връзка леворда
  • 1 стрък пресен джоджен
  • сол и черен пипер на вкус

за топчетата:

  • 200 г агнешка плешка
  • 1 ч. л. смлян кимион
  • 1/4 ч. л. смлян кориандър
  • 1 белтък
  • 1 филийка хляб
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от агнешко
recipe-icon
Време 45 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Хлябът се смила в блендер и се изважда. Месото също се смила в блендер и се смесва с хляба, кимиона, кориандъра, сол, черен пипер и белтъка.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Замесва се кайма и от нея се оформят топчета, които се изпържват в маслото и се изваждат.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

В същият съд се сипва брашното и се запържва, докато покафенее. Наливат се 500 мл вода и се бърка, за да няма бучки.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Киселото мляко се разбива с жълтъка, лимоновия сок и наситнения джоджен, и се сипва в съда.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Добавят се топчетата и наситнената леворда. Овкусява се със сол и черен пипер, готви се 1–2 минути и се сервира.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Пролетна супа топчета

6
icon

Добър апетит!