за пюрето:
Чушките се смилат в блендер и се запържват в тиган със сгорещеното олио за 5–10 минути, за
да се изпари водата.
Дърпат се от огъня и се разбъркват със стрития на паста чесън, галетата, пушения пипер и сол
на вкус.
Месото се реже на тънки широки парчета, които се покриват с прозрачно фолио и се изтъняват.
Овкусява се със сол и пипер меланж от всички страни.
Сланината се реже на тънки парчета. Върху всяко парче месо се слага резен сланина и пюре от
чушки.
Завиват се руладини, които се фиксират с клечки за зъби.
Пащърнакът се почиства и се реже на кубчета.
Руладините се подреждат в съд със сгорещеното масло. Поръсват се с кубчетата пащърнак и се
заливат с виното, сметаната и бульона. Овкусява се със сол. Готви се около 1 час и 10 минути
под капак на слаб огън.
Тиквата за пюрето се обелва, реже се на едри кубчета и се готви на пара, докато омекне.
След това се пюрира и се смесва със загретите масло и мляко, наситнената салвия, стрит на
паста чесън и сол на вкус.
Готовите руладини се изваждат от соса, клечките се махат. Сосът се сгъстява. Руладините се
сервират, полети със соса и гарнирани с пюрето от тиква.