Facebook Pixel
Loader
0%

Пуешки руладини с пюре от тиква

ff

Необходими продукти

  • 700 г пуешко филе (цяло парче)
  • 300 г печени чушки (от буркан)
  • 200 г заквасена сметана
  • 100 г сланина
  • 80 г краве масло
  • 200 мл бяло десертно вино
  • 200 мл пилешки бульон
  • 20 мл олио
  • 2 корена пащърнак
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с. л. галета
  • 1/2 ч. л. пушен лют червен пипер
  • сол и пипер меланж на вкус

за пюрето:

  • 800 г тиква „Цигулка“
  • 50 г краве масло
  • 80 мл прясно мляко
  • 1 скилидка чесън
  • 2 стръка салвия
  • сол на вкус
recipe-icon
Време 2 часа и 20 минути
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6 порции
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Чушките се смилат в блендер и се запържват в тиган със сгорещеното олио за 5–10 минути, за
да се изпари водата.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Дърпат се от огъня и се разбъркват със стрития на паста чесън, галетата, пушения пипер и сол
на вкус.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Месото се реже на тънки широки парчета, които се покриват с прозрачно фолио и се изтъняват.
Овкусява се със сол и пипер меланж от всички страни.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Сланината се реже на тънки парчета. Върху всяко парче месо се слага резен сланина и пюре от
чушки.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Завиват се руладини, които се фиксират с клечки за зъби.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Пащърнакът се почиства и се реже на кубчета.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Руладините се подреждат в съд със сгорещеното масло. Поръсват се с кубчетата пащърнак и се
заливат с виното, сметаната и бульона. Овкусява се със сол. Готви се около 1 час и 10 минути
под капак на слаб огън.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Тиквата за пюрето се обелва, реже се на едри кубчета и се готви на пара, докато омекне.

8
}
Стъпка 9

Стъпка 9

След това се пюрира и се смесва със загретите масло и мляко, наситнената салвия, стрит на
паста чесън и сол на вкус.

9
}
Стъпка 10

Стъпка 10

Готовите руладини се изваждат от соса, клечките се махат. Сосът се сгъстява. Руладините се
сервират, полети със соса и гарнирани с пюрето от тиква.

10
icon

Добър апетит!