Loader
0%

Пуешки скалопини с грах и пресен лук

ff

Необходими продукти

  • 400 г пуешко филе
  • 400 г замразен грах
  • 1 връзка пресен лук
  • 250 г кафяви печурки
  • 150 мл бяло вино
  • 200 мл пилешки бульон
  • 60 мл зехтин
  • 1 с. л. брашно от манатарки
  • кората от 1 лимон
  • брашно за овалване
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от пуешко филе, грах и кафяви печурки
recipe-icon
Време 1 ч.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Пуешкото филе се реже на тънки парчета, овкусява се със сол и черен пипер и се овалва в брашно. Пържи се до златисто в половината от зехтина. Изважда се от съда.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Гъбите се нарязват на тънко и се запържват до златисто в останалия зехтин. Налива се виното и когато се изпари, се прибавят грахът, наситненият пресен лук, брашното от манатарки, сол, черен пипер и бульонът. Оставя се на огъня, докато сосът се сгъсти.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Оттегля се от котлона, пуешкото се връща в съда.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Поръсва се с настърганата лимонова кора и се поднася.

4
icon

Добър апетит!