Loader
0%

Пуканки от скариди

ff

Необходими продукти

  • 500 г скариди (размер 20 – 30)
  • 250 г галета „Панко“
  • 1 с. л. сос „Шрирача“
  • 3 яйца
  • 100 г брашно
  • олио за пържене

 

за соса:

  • 200 г майонеза
  • 1 лайм
  • 2 с. л. сос „Шрирача“
  • 4 стръка пресен кориандър
recipe-icon
Ястие от скариди, галета, сос "Шрирача"
recipe-icon
Време 45 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Скаридите се почистват. Режат се на кубчета, поливат се със соса „Шрирача“ и се оставят в хладилник поне за 1 час.

1
}

Стъпка 2

След това се отцеждат и се овалват в брашно. Потапят се в разбитите яйца и се овалват в галета.

2
}

Стъпка 3

Пържат се за кратко в загрято олио. Отцеждат се върху решетка или кухненска хартия.

3
}

Стъпка 4

Майонезата се разбърква с настърганата кора от лайм, сокът от половината плод, соса и накъсания кориандър.

4
}

Стъпка 5

Скаридите се поднасят със соса.

5
icon

Добър апетит!