Loader
0%

Рататуй с яйца на фурна

ff

Необходими продукти

  • 6 яйца
  • 1 патладжан
  • 1 тиквичка
  • 1 зелена чушка
  • 1 жълта калифорнийска чушка
  • 1 червена калифорнийска чушка
  • 1 оранжева калифорнийска чушка
  • 2 червени домата (белени)
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 стрък розмарин
  • 1/2 връзка магданоз
  • 100 мл зехтин
  • 1 с. л. тъмен балсамов оцет
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от яйца и патладжан
recipe-icon
Време час и 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Патладжанът се обелва, нарязва се на кубчета, осолява се и се оставя да се отцеди от горчивата течност.
Чушките се нарязват на кубчета и се запържват в около 20 мл зехтин, като се посоляват. Изваждат се в тенджера.

1
}

Стъпка 2

Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в около 20 мл от зехтина, докато омекнат, изваждат се при чушките. Тиквичката се нарязва на кубчета и също се запържва в 20 мл от зехтина, докато омекне. Изважда се в тенджерата при зеленчуците.

2
}

Стъпка 3

Патладжанът се подсушава, пържи се в останалия зехтин до златисто и се слага в тенджерата.

3
}

Стъпка 4

Всички зеленчуци се овкусяват с наситнен розмарин, балсамов оцет, сол и черен пипер. Добавят се доматите, нарязани на кубчета (заедно със семките) и зеленчуците се готвят на слаб огън около 20 минути.

4
}

Стъпка 5

След това се прехвърлят в тава и се оформят „гнезда“, в които се чуква по едно яйце. Яйцата се посоляват и ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) до готовност – около 12 минути.

5
}

Стъпка 6

Поръсва се с насинен магданоз и се сервира.

6
icon

Добър апетит!