Патладжанът се обелва, нарязва се на кубчета, осолява се и се оставя да се отцеди от горчивата течност.
Чушките се нарязват на кубчета и се запържват в около 20 мл зехтин, като се посоляват. Изваждат се в тенджера.
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в около 20 мл от зехтина, докато омекнат, изваждат се при чушките. Тиквичката се нарязва на кубчета и също се запържва в 20 мл от зехтина, докато омекне. Изважда се в тенджерата при зеленчуците.
Патладжанът се подсушава, пържи се в останалия зехтин до златисто и се слага в тенджерата.
Всички зеленчуци се овкусяват с наситнен розмарин, балсамов оцет, сол и черен пипер. Добавят се доматите, нарязани на кубчета (заедно със семките) и зеленчуците се готвят на слаб огън около 20 минути.
След това се прехвърлят в тава и се оформят „гнезда“, в които се чуква по едно яйце. Яйцата се посоляват и ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) до готовност – около 12 минути.
Поръсва се с насинен магданоз и се сервира.