Loader
0%

Разядка от карфиол и авокадо

ff

Необходими продукти

  • 1 глава карфиол (около 500 г)
  • 1 малка глава лук
  • 1 връзка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 2 бр. авокадо
  • 2 с. л. зехтин (+ за намазване)
  • 1 ч. л. кориандър
  • 1/2 лимон
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 хлебчета
recipe-icon
Ястие от карфиол и авокадо
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Карфиолът се смила в блендер.

1
}

Стъпка 2

Лукът и чесънът се обелват, наситняват се и се запържват в зехтина, докато омекнат. Добавят се кориандърът и карфиолът, готви се 5 минути на умерен огън и се овкусява със сол и черен пипер.

2
}

Стъпка 3

Авокадото се пасира заедно с лимоновия сок и листенцата магданоз и се прибавя към охладения карфиол.

3
}

Стъпка 4

Багетите се нарязват на филийки, намазват се със зехтин и се запичат на тиган.

4
}

Стъпка 5

От сместа с карфиола се оформят топчета, които се поставят върху препечените филийки и се поднасят.

5
icon

Добър апетит!