Loader
0%

Риба по сицилиански

ff

Необходими продукти

  • 800 г филе от треска
  • 3 филета аншоа
  • 1–2 с. л. каперси
  • 50 мл зехтин
  • 1/2 лимон
  • 1/2 връзка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от филе от треска, филета аншоа и каперси
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Рибата се нарязва на 4 парчета, които се поставят в тавичка и се овкусяват със сол, черен пипер и лимоновия сок. Мариноват се за 10 минути.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Зехтинът се загрява и в него се затоплят филетата от аншоа. Щом започнат да се пържат, се дърпат от котлона и се овкусява с накълцаните каперси и наситнен магданоз.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

С получения сос се заливат филетата. Покриват се алуминиево фолио и се пекат 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

след което се сервира.

4
icon

Добър апетит!