Loader
0%

Риба с маслинова салца

ff

Необходими продукти

  • 800 г филета от сьомгова пъстърва
  • 60 г краве масло
  • 1 стрък розмарин
  • 2 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус

 

за салцата:

  • 1/4 връзка магданоз
  • 100 г зелени маслини (без костилки)
  • 100 г чери домати (сорт „Кампари“)
  • 2 стръка пресен лук
  • 60 мл зехтин „Екстра върджин“
  • 20 мл червен винен оцет
recipe-icon
Ястие от филе от сьомгова пъстърва, маслини и чери
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Рибните филета се режат на парчета и се овкусяват със сол и черен пипер.

1
}

Стъпка 2

Маслото се загрява в тиган. Пускат се смачканите и обелени скилидки чесън и цялата клонка розмарин. Когато ароматизират мазнината, се изваждат от тигана.

2
}

Стъпка 3

Рибата се пържи в ароматното масло, от двете страни, до готовност.

3
}

Стъпка 4

Магданозът, маслините и лукът за салцата се накълцват и се смесват с нарязаните чери домати.

4
}

Стъпка 5

Овкусява се със зехтин и оцет и се разбърква.

5
}

Стъпка 6

Рибата се сервира със салцата.

6
icon

Добър апетит!