за гарнитурата:
Рибата се подсушава и се овкусява със сол и пипер меланж.
Половината портокал и лимон се филетират, останалата част от плодовете се изстисква.
Зехтинът се загрява и в него се пуска цялата смачкана скилидка чесън.
Когато мазнината се ароматизира, чесънът се изважда и рибата се пържи от двете страни.
Прибавят се каперсите, налива се виното и щом се изпари, се сипва и сокът от цитрусите, готви се докато се редуцира.
Съдът се дърпа от огъня, добавят се филетираните плодове и студеното масло, посолява се.
Краставицата се обелва и се почиства от семките, като семките са запазват. Целината също се обелва. Зеленчуците се нарязват на не много тънки парчета.
Сърцевината от краставиците се смила със зехтина, оцета и сол и черен пипер на вкус.
Салатата се овкусява с дресинга и с наситнения копър.
Преди поднасяне се поръсва със семена нигела.
Рибата се сервира със соса от тигана и салатата.