Loader
0%

Риба с цитрусов сос и каперси

ff

Необходими продукти

  • 800 г филе от бяла риба (хек)
  • 1 портокал
  • 1 лимон
  • 1 с. л. каперси
  • 1 скилидка чесън
  • 150 мл бяло вино
  • 40 г краве масло (студено)
  • 30 мл зехтин
  • сол и пипер меланж на вкус

 

за гарнитурата:

 

  • 8 стръка стеблена целина
  • 1 краставица
  • 1 връзка копър
  • 40 мл ябълков оцет
  • 60 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • семена нигела за поръсване
recipe-icon
Ястие от филе от бяла риба, цитруси
recipe-icon
Време 45 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Рибата се подсушава и се овкусява със сол и пипер меланж.

1
}

Стъпка 2

Половината портокал и лимон се филетират, останалата част от плодовете се изстисква.

2
}

Стъпка 3

Зехтинът се загрява и в него се пуска цялата смачкана скилидка чесън.

3
}

Стъпка 4

Когато мазнината се ароматизира, чесънът се изважда и рибата се пържи от двете страни.

4
}

Стъпка 5

Прибавят се каперсите, налива се виното и щом се изпари, се сипва и сокът от цитрусите, готви се докато се редуцира.

5
}

Стъпка 6

Съдът се дърпа от огъня, добавят се филетираните плодове и студеното масло, посолява се.

6
}

Стъпка 7

Краставицата се обелва и се почиства от семките, като семките са запазват. Целината също се обелва. Зеленчуците се нарязват на не много тънки парчета.

7
}

Стъпка 8

Сърцевината от краставиците се смила със зехтина, оцета и сол и черен пипер на вкус.

8
}

Стъпка 9

Салатата се овкусява с дресинга и с наситнения копър.

9
}

Стъпка 10

Преди поднасяне се поръсва със семена нигела.

10
}

Стъпка 11

Рибата се сервира със соса от тигана и салатата.

11
icon

Добър апетит!