Loader
0%

Риба в хрупкави кори

ff

Необходими продукти

  • 800 г филе от акула
  • 9 точени кори
  • 6 лентички бекон
  • 400 г печурки
  • 200 г спанак
  • 200 мл животинска сметана
  • 3 глави лук шалот
  • 2 стръка мащерка
  • 2 с. л. галета
  • 60 г краве масло (+ за намазване)
  • 60 мл зехтин
  • 1/2 ч. л. индийско орехче
  • сол и черен пипер на вкус
  • черен сусам за поръсване
recipe-icon
Ястие от филе от акула , точени кори, бекон на лентички и печурки
recipe-icon
Време 1 ч.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Гъбите и две глави лук се почистват и се нарязват на ситно. Запържват се до златисто в 20 г масло и половината зехтин, заедно с листенцата мащерка. Плънката се овкусява със сол и черен пипер, разбърква се с галетата и се охлажда.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Филетата от риба се режат на парчета и се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в 20 г масло и останалия зехтин, от двете страни, до полуготвност. Подсушават се.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Три точени кори се мажат с разтопено масло, поставят се една върху друга, след което се реже на две. Върху всяка част се разпределя от гъбената смес, подреждат се лентичките бекон и накрая се слага филе от рибата.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Завиват се стегнати пакети. Така се оформят и останалите кори и плънка. Пакетчетата се подреждат в тава с отвора надолу. Мажат се с масло и се поръсват с черен сусам. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 12 минути.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Останалото масло се загрява и в него се запържва останалият лук, нарязан на ситно. Добавя се накълцаният спанак и се готви, докато омекне. Посолява се, налива се сметаната и се овкусява с индийско орехче.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Рибата се поднася със спаначения сос.

6
icon

Добър апетит!