Гъбите и две глави лук се почистват и се нарязват на ситно. Запържват се до златисто в 20 г масло и половината зехтин, заедно с листенцата мащерка. Плънката се овкусява със сол и черен пипер, разбърква се с галетата и се охлажда.
Филетата от риба се режат на парчета и се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в 20 г масло и останалия зехтин, от двете страни, до полуготвност. Подсушават се.
Три точени кори се мажат с разтопено масло, поставят се една върху друга, след което се реже на две. Върху всяка част се разпределя от гъбената смес, подреждат се лентичките бекон и накрая се слага филе от рибата.
Завиват се стегнати пакети. Така се оформят и останалите кори и плънка. Пакетчетата се подреждат в тава с отвора надолу. Мажат се с масло и се поръсват с черен сусам. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 12 минути.
Останалото масло се загрява и в него се запържва останалият лук, нарязан на ситно. Добавя се накълцаният спанак и се готви, докато омекне. Посолява се, налива се сметаната и се овкусява с индийско орехче.
Рибата се поднася със спаначения сос.