Loader
0%

Рибен пай с грах и спанак

ff

Необходими продукти

  • 300 г филе от сьомга
  • 200 г филе от бяла риба
  • 200 г морски дарове
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 60 г брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 100 г спанак
  • 1 ч. л. горчица
  • 4 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

за пюрето:

  • 1 кг картофи
  • 400 г замразен грах
  • 40 г сирене „Чедър“
  • кората от 1 лимон
  • сол на вкус
recipe-icon
Ястие от филе от сьомга, филе от бяла риба и морски дарове
recipe-icon
Време 1 ч. и 20 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, сваряват се и се намачкват.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Грахът се размразява, пюрира се и се разбърква с картофеното пюре. Добавят се настърганите чедър и лимонова кора, и се посолява.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Морковите се настъргват, лукът се накълцва. Запържват се в зехтина. Добавя се брашното и след като се запържи, се налива загрятото мляко. Дърпа се от огъня.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Слага се накълцният спанак, нарязаните на кубчета рибни филета и морските дарове, горчицата, сол и черен пипер.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Рибената смес се разпределя на дъното на тава за печене. Върху нея се разстила пюрето и отгоре се правят декоративни шарки. Ястието се пече 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

5
icon

Добър апетит!