Loader
0%

Рибена чорба по манастирски

ff

Необходими продукти

  • 800 г микс от дребни риби
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 глава лук
  • 2 домата
  • 2 картофа
  • 1 зелена чушка
  • 2 червени чушки
  • 100 г зелени маслини (без костилки)
  • 1 връзка магданоз
  • 40 мл олио
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от риба
recipe-icon
Време 2 часа
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Рибата се почиства и се вари в подсолена вода, заедно с нарязаната на едро глава лук. Бульонът се прецежда и отново се кипва, лукът се отстранява, а рибата се оставя да се охлади.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Пресният лук, чушките, доматите и картофите се почистват и се нарязват.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Слагат се в бульона, налива се олиото, овкусява се със сол и черен пипер. Зеленчуците се варят на слаб огън около 30 минути. Добавят се и разполовените маслини.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Добавят се и разполовените маслини. Охладената риба се почиства от кожата и костите и се връща в тенджерата.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Супата се разбърква и се поднася с нарязан магданоз.

5
icon

Добър апетит!