Facebook Pixel
Loader
0%

Рибена супа с резене

ff

Необходими продукти

  • 800 г лаврак
  • 500 г дребни пресни картофи
  • 1 глава резене
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка копър
  • 200 мл бяло вино
  • 100 мл заквасена сметана
  • 50 мл зехтин „Екстра върджин“
  • сол на вкус
recipe-icon
Време 2 часа
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Рибата се филетира. От костите, главите, нарязаната наедро глава лук и 1,6 л вода се прави бульон.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Картофите се запържват в сгорещения зехтин, до златисто.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Прибавят се нарязаното на кубчета резене и наситненият чесън. Запържват се за кратко и се налива виното.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

След като се изпари, се наливат около 500 мл вода, посолява се и се оставя на огъня, докато зеленчуците се сготвят

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Рибеният бульон се прецежда и се прибавя към супата, заедно със сметаната и се оставя да кипне.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Филетата от риба се режат на кубчета, слагат се в супата и се готви още около 5 минути.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Супата се поднася с наситнен копър.

7
icon

Добър апетит!