Facebook Pixel
Loader
0%

Рибени байганети

ff

Необходими продукти

  • 1 цяла скумрия (400–600 г)
  • 500 г картофи
  • 1 скилидка чесън
  • 3–4 стръка магданоз
  • 5–6 стръка див лук
  • 2 жълтъка
  • олио за пържене
  • сол и черен пипер на вкус

за панировката:

  • 100 г брашно
  • 1 ч. л. зехтин
  • 150 мл светла бира
  • 2 белтъка
  • 1 щипка сол
recipe-icon
Време 1 час и 30 минути
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 30 бр.
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Брашното се смесва със солта и зехтина. Налива се бирата и се разбива добре, за да няма
бучки. Оставя се на стайна температура за 1 час.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Рибата се овкусява със сол и черен пипер.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Изпича се за 10 минути в загрята на 200 градуса фурна.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Охлажда се, обезкостява се и месото се накъсва.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Картофите се сваряват и се намачкват с преса.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Чесънът, магданозът и дивият лук се наситняват.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

В купа се смесват картофите, дивият лук, магданозът, чесънът, рибата и жълтъците.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер.

8
}
Стъпка 9

Стъпка 9

От сместа се оформят малки топки.

9
}
Стъпка 10

Стъпка 10

Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с биреното тесто.

10
}
Стъпка 11

Стъпка 11

Топките се потапят в тестото с вилица.

11
}
Стъпка 12

Стъпка 12

След това се пържат на маслена баня до златисто.

12
}
Стъпка 13

Стъпка 13

Подсушават се върху кухненска хартия. По желание се сервират с майонеза.

13
icon

Добър апетит!