Loader
0%

Ризото с агнешко и джоджен

ff

Необходими продукти

  • 300 г ориз „Арборио“
  • 300 г печено агнешко
  • 2 стръка пресен чесън
  • 1 връзка пресен лук
  • 3 малки моркова
  • 1/2 връзка джоджен
  • 100 мл вермут
  • 800 мл телешки бульон
  • 50 г краве масло
  • 30 мл зехтин
  • 80 г сирене „Пармезан“
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от печено агнешко и ориз „Арборио“
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Лукът, чесънът и морковите се нарязват наситно и се запържват в зехтина.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Добавя се оризът, разбърква се и се налива вермутът. Щом алкохолът се изпари, постепенно и при непрекъснато бъркане се сипва и бульонът.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Дърпа се от огъня и се прибавя готовото обезкостеното и нарязано наситно месо. Слагат се маслото, настърганият пармезан и наситненият джоджен, и се овкусява със сол и черен пипер.

3
icon

Добър апетит!