От брашното, оцета, солта и 150 мл вода се замесва меко тесто, което се покрива с кърпа и се
оставя да почине за 30 минути.
Оризът се сварява до полуготовност и се охлажда.
Маслото се разтопява и около 1/4 от него се разбърква с ориза.
Сиренето се натрошава, яйцата се разбиват с щипка сол. Оризът се разбърква с яйцата и
сиренето.
Тестото се разделя на две части, които се разточват на тънки кори.
Тава се маже с масло, поставя се едната кора, като трябва да излиза извън формата, маже се
обилно с масло, слага се плънката и се полива с масло.
Покрива се с втората кора, ако е по-голяма, краища й се изрязват. Стърчащите краища на
долната кора се прегъват навътре и се мажат с масло.
Баницата се пече в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност – 30 минути.
Обръща се с помощта на друга тава и се запича на същата температура, докато кората се
зачерви – за около 15 минути.