Loader
0%

Руло от свинско със спанак и сирене

ff

Необходими продукти

  • 700 г свинско контрафиле
  • 300 г сирене
  • 2 яйца
  • 300 г спанак (бланширан)
  • 150 г бекон на ленти
  • 30 мл зехтин
  • сол на вкус
  • зехтин за намазване

за гарнитурата:

  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 3 моркова
  • 80 г ориз
  • зехтин за пържене
  • сол и черен пипер на вкус
  • универсална подправка на вкус
recipe-icon
Ястие от свинско контрафиле, сирене и спанак
recipe-icon
Време 50 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Контрафилето се обезципява, разрязва се надве по дължина и се разтваря, за да се получи голям лист. Начуква се натънко и се посолява.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Морковите и оризът за гарнитурата се сваряват в отделни съдове. Яйцата се разбиват с малко сол и се пържат в сгорещения зехтин. Отгоре се настъргва сиренето.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Лентите бекон се нареждат върху месото и в единия им край, по дължина се разпределя бланширания спанак. Отгоре се слага сместа с яйцата.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Завива се руло, като първо се прегъват навътре късите краищата. Прехвърля се в намазнен лист алуминиево фолио и се завива добре. Поставя се в тава с 500 мл вода и се пече в загрята на 220 градуса фурна за 30–40 минути.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Чушките и морковите за гарнитурата се нарязват на жулиен.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Запържват се в сгорещен зехтин и се добавя оризът. Запържва се за кратко и се овкусява със сол, черен пипер и универсална подправка.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Поднася се като гарнитура с рулото.

7
icon

Добър апетит!