за гарнитурата:
Контрафилето се обезципява, разрязва се надве по дължина и се разтваря, за да се получи голям лист. Начуква се натънко и се посолява.
Морковите и оризът за гарнитурата се сваряват в отделни съдове. Яйцата се разбиват с малко сол и се пържат в сгорещения зехтин. Отгоре се настъргва сиренето.
Лентите бекон се нареждат върху месото и в единия им край, по дължина се разпределя бланширания спанак. Отгоре се слага сместа с яйцата.
Завива се руло, като първо се прегъват навътре късите краищата. Прехвърля се в намазнен лист алуминиево фолио и се завива добре. Поставя се в тава с 500 мл вода и се пече в загрята на 220 градуса фурна за 30–40 минути.
Чушките и морковите за гарнитурата се нарязват на жулиен.
Запържват се в сгорещен зехтин и се добавя оризът. Запържва се за кратко и се овкусява със сол, черен пипер и универсална подправка.
Поднася се като гарнитура с рулото.