за тестото:
за плънката:
Тиквичките се оформят на тънки ленти, а чесънът се наситнява. Запържват се в зехтина за кратко. Отцеждат се добре.
Моцарелата се накъсва и се смесва с настърганото синьо сирене и натрошеното саламурено сирене. Прибавят се тиквичките, яйцата, овкусява се с риган, сол и черен пипер. Охлажда се.
Маята се смесва със захарта и 50 мл от загрятото прясно мляко. Поръсва се с щипка от брашното и се оставя да шупне. В голяма купа се сипват брашното и солта и се разбъркват.
Прибавят се шупналата мая, разтопеното в останалото топло мляко масло, чуква се 1 яйце и се разбърква добре. Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса в купа, покрито с фолио за свежо съхранение, докато удвои обема си.
От втасалото тесто се разточва правоъгълник. Прехвърля се върху хартия за печене. Двете крайни третини по дължината на правоъгълника се нарязват на ресни, а върху средната се изсипва плънката. Ресните се сплитат така, че да се затвори рулото.
Заедно с хартията за печене се слага в тава. След това се намазва с разбито яйце. Поръсва се обилно с черен сусам. Оставя се да втаса още веднъж – за около 30 минути.
Пече се около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.