Loader
0%

Салата от киноа с панирано тофу

ff

Необходими продукти

  • 150 г киноа
  • 1 салата „Айсберг“
  • 30 г рукола

 

за тофуто:

  • 200 г тофу (европейско)
  • 2 филийки хляб
  • 1/2 ч. л. суха мащерка
  • 1/2 ч. л. сух босилек
  • 1 ч. л. сух чесън
  • зехтин за пържене

 

за дресинга:

  • 50 г кашу
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с. л. хранителна мая
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. сок от лимон
  • 1/2 ч. л. сос „Уорчестър“
  • сол и черен пипер на вкус

 

за поръсване:

  • 20 г сурови небелени бадеми
  • 1 с. л. хранителна мая
  • 1/4 ч. л. сух чесън
  • сол на вкус
recipe-icon
Ястие от киноа, "Айсберг", тофу
recipe-icon
Време 40 мин. (и време за накисване)
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Кашуто за дресинга се накисва във вода за 24 часа. След това се отцежда и се пасира с чесъна, маята, зехтина, лимоновия сок и соса „Уорчестър“. Добавят се 2 с. л. студена вода, овкусява се със сол и черен пипер и отново се пюрира.

1
}

Стъпка 2

Тофуто се нарязва на големи кубчета. Хлябът се смила и се смесва със сухите подправки. Кубчетата се овалват в трохите и се пържат в сгорещения зехтин до златисто.

2
}

Стъпка 3

Бадемите се смилат с маята, чесъна и сол на вкус.

3
}

Стъпка 4

Киноата се измива и се вари в голямо количество вода за около 10 минути. Отцежда се и се оставя да се охлади.

4
}

Стъпка 5

Руколата и салатата се накъсват в купа. Добавя се киноата, салатата се овкусява с дресинга и се разбърква.

5
}

Стъпка 6

Сервира се с панираното тофу и с бадемовата смес.

6
}

Стъпка 7

Съвет: Препоръчително е за рецептата да се използва твърдо европейско тофу с малко съдържание на вода.

7
icon

Добър апетит!