Чесънът се нарязва наедро и се слага в купа. Прибавя се уасабито, наливат се зехтинът и соевият сос.
Измитите и нарязани на шайби калмари се слагат в ароматната смес и се оставят закратко да се мариноват.
В голяма купа се налива студена вода, а в друга – брашно. Калмарите се потапят в купа с брашно, а после се слагат в цедка, за падне част от излишното.
Потапят се във вода и после отново се овалват в брашното. Отново се слагат в цедка да падне излишното брашно.
Пържат се в сгорещено олио, на маслена баня. Вадят се в чиния върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
Краставиците се измиват и се нарязват на ленти без да се белят, като сърцевината със семките не се използва. Лентите се слагат в голяма купа.
Джинджифилът се обелва и се нарязва наситно. Слага се в малка купа, прибавят се чесънът, нарязан наситно, и кориандърът, също наситнен. Наливат се сусамовото олио, соевият сос и лимоновият сок.
С полученият дресинг се заливат краставиците. Разбърква се. В чинии се слага от салатата, с отгоре се поставят хрупкавите калмари.