Loader
0%

Салата от краставици с хрупкави калмари

ff

Необходими продукти

  • 6 туби от пресни калмари (почистени)
  • брашно за овалване
  • олио за пържене на маслена баня
  • за маринатата:
  • 1 ч. л. уасаби
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. соев сос

За салатата

  • 2 краставици
  • 30 г джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 1 връзка пресен кориандър
  • 3 с. л. сусамово олио
  • сокът от 1 лимон
  • 4 с. л. соев сос
recipe-icon
Ястие от пресни калмари
recipe-icon
Време 45 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Чесънът се нарязва наедро и се слага в купа. Прибавя се уасабито, наливат се зехтинът и соевият сос.
Измитите и нарязани на шайби калмари се слагат в ароматната смес и се оставят закратко да се мариноват.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

В голяма купа се налива студена вода, а в друга – брашно. Калмарите се потапят в купа с брашно, а после се слагат в цедка, за падне част от излишното.
Потапят се във вода и после отново се овалват в брашното. Отново се слагат в цедка да падне излишното брашно.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Пържат се в сгорещено олио, на маслена баня. Вадят се в чиния върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Краставиците се измиват и се нарязват на ленти без да се белят, като сърцевината със семките не се използва. Лентите се слагат в голяма купа.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Джинджифилът се обелва и се нарязва наситно. Слага се в малка купа, прибавят се чесънът, нарязан наситно, и кориандърът, също наситнен. Наливат се сусамовото олио, соевият сос и лимоновият сок.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

С полученият дресинг се заливат краставиците. Разбърква се. В чинии се слага от салатата, с отгоре се поставят хрупкавите калмари.

6
icon

Добър апетит!