Loader
0%

Салата от лимец с гъби и праз

ff

Необходими продукти

  • 250 г лимец
  • 250 г печурки
  • 2 стръка стеблена целина
  • бялата част от 1 стрък праз
  • 1 скилидка чесън
  • 50 г сушени домати
  • 80 мл ябълков оцет
  • 80 мл зехтин
  • 1 връзка див лук
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от лимец, гъби и праз
recipe-icon
Време 1 час (и време за мариноване)
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Лимецът се сварява във вода до готовност, охлажда се и се отцежда.

1
}

Стъпка 2

Гъбите и празът се почистват, режат се на кубчета и се запържват в 20 мл зехтин.

2
}

Стъпка 3

Посоляват се, дърпат се от огъня и се заливат с оцета. Оставят се да се мариноват поне за 20 минути.

3
}

Стъпка 4

Сушените домати, целината и дивият лук се режат на кубчета.

4
}

Стъпка 5

В купа се смесват отцедените от оцета гъби и праз, лимецът, дивият лук, целината, останалият зехтин, сушените домати и накълцаният чесън.

5
}

Стъпка 6

Салатата се посолява, разбърква се и се поднася.

6
icon

Добър апетит!