Facebook Pixel
Loader
0%

Салата от печен праз

ff

Необходими продукти

  • 4 стръка праз
  • 100 г бекон на ленти
  • 60 г печени белени лешници
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 лимон
  • 6 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Време 40 минути
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 2 порции
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Празът се почиства и се реже на парчета с дължина от 2–3 см. Подреждат се в тава изправени,
заливат се с 2 с. л. зехтин и се поръсват със сол и черен пипер.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Пекат се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Беконът се реже на едро и се запържва в 2 с. л. зехтин. След като стане хрупкав, се добавя
накълцаният чесън и след минута се изважда.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Налива се останалият зехтин, прибавят се настърганата кора и сокът от лимон.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Празът се подрежда в чиния, поръсва се с накълцаните лешници, бекона и със соса от тигана.

5
icon

Добър апетит!