за дресинга:
за крутоните:
Пилешкото филе се намазва със зехтина и се изпича в грил тиган от всички страни до готовност, след което се посолява.
Краставицата се обелва и се нарязва на малки кубчета. Авокадото също се обелва, костилката се отстранява и месестата част се реже на кубчета. Лукът се реже на тънки полумесеци, а сушените домати и пилешкото месо – на ивички.
Дресингът се приготвя като зехтинът се разбива с оцета, сол и черен пипер на вкус, стрития на паста чесън, дижонската горчица, меда и ригана и се разбърква добре.
Чабатите се нарязват на кубчета, слагат се в сгорещен тиган и се заливат със зехтина. Крутоните се готвят на умерен огън, докато станат златисти, като се овкусяват със сол и черен пипер, стритата на паста скилидка чесън и настърганото сирене.
Краставицата се смесва с лука, сушените домати и авокадото. Сипва се салатният микс и салатата се разбърква с дресинга, разпределя се в чинии и се гарнира с крутоните и пилешкото месо.