Facebook Pixel
Loader
0%

Салата с пилешко филе

ff

Необходими продукти

  • 300 г пилешко филе
  • 1 авокадо
  • 50 г сушени домати
  • 1 краставица
  • 1/2 глава червен лук
  • 150 г микс от зелени салати
  • 30 мл зехтин
  • сол на вкус

 

за дресинга:

  • 80 мл зехтин „Екстра върджин“
  • 30 мл бял балсамов оцет
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • 1 ч. л. мед
  • 1/2 ч. л. риган
  • сол и черен пипер на вкус

за крутоните:

  • 2 чабати
  • 20 г сирене „Грана падано“
  • 20 мл зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от Пилешкото филе
recipe-icon
Време 45 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Пилешкото филе се намазва със зехтина и се изпича в грил тиган от всички страни до готовност, след което се посолява.

1
}

Стъпка 2

Краставицата се обелва и се нарязва на малки кубчета. Авокадото също се обелва, костилката се отстранява и месестата част се реже на кубчета. Лукът се реже на тънки полумесеци, а сушените домати и пилешкото месо – на ивички.

2
}

Стъпка 3

Дресингът се приготвя като зехтинът се разбива с оцета, сол и черен пипер на вкус, стрития на паста чесън, дижонската горчица, меда и ригана и се разбърква добре.

3
}

Стъпка 4

Чабатите се нарязват на кубчета, слагат се в сгорещен тиган и се заливат със зехтина. Крутоните се готвят на умерен огън, докато станат златисти, като се овкусяват със сол и черен пипер, стритата на паста скилидка чесън и настърганото сирене.

4
}

Стъпка 5

Краставицата се смесва с лука, сушените домати и авокадото. Сипва се салатният микс и салатата се разбърква с дресинга, разпределя се в чинии и се гарнира с крутоните и пилешкото месо.

5
icon

Добър апетит!