Loader
0%

Салата с пилешко и бекон

ff

Необходими продукти

  • 400 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
  • 100 г бекон
  • 200 г чери домати
  • 1 зелена салата
  • 1 авокадо
  • 1 малка глава червен лук
  • 1 краставица

 

за дресинга:

  • 70 мл зехтин „Екстра върджин“
  • 30 мл оцет
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с. л. мед
  • 2 с. л. дижонска горчица
  • 1 с. л. ретро горчица
  • 1 ч. л. риган
  • сол на вкус
recipe-icon
Ястие от пилешки пържоли от бут (без кожа), бекон и чери домати
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с двата вида горчица, оцета, ригана и меда. При постоянно разбиване се налива зехтинът. Овкусява се със сол.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Пилешкото месо се маринова в половината от дресинга за поне 4 часа. След това се изпича на грил тиган от двете страни – до готовност. Нарязва се на тънки ленти и се оставя да се охлади.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Беконът се нарязва и се пържи до златисто в сух тиган с незалепващо покритие. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Охлажда се.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Салатата се накъсва, лукът се реже на много тънки полумесеци, краставицата се бели и се реже на кубчета, а доматите се разполовяват. Авокадото се обелва и се реже на тънки ленти по дължина.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Салатата се разбърква с лука, бекона, краставицата и доматите. Залива се с останалия дресинг и отново се разбърква. Сервира се с пилешкото и авокадото.

5
icon

Добър апетит!