за дресинга:
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с двата вида горчица, оцета, ригана и меда. При постоянно разбиване се налива зехтинът. Овкусява се със сол.
Пилешкото месо се маринова в половината от дресинга за поне 4 часа. След това се изпича на грил тиган от двете страни – до готовност. Нарязва се на тънки ленти и се оставя да се охлади.
Беконът се нарязва и се пържи до златисто в сух тиган с незалепващо покритие. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Охлажда се.
Салатата се накъсва, лукът се реже на много тънки полумесеци, краставицата се бели и се реже на кубчета, а доматите се разполовяват. Авокадото се обелва и се реже на тънки ленти по дължина.
Салатата се разбърква с лука, бекона, краставицата и доматите. Залива се с останалия дресинг и отново се разбърква. Сервира се с пилешкото и авокадото.