Loader
0%

Салата „Табуле“ с маслини и шамфъстъци

ff

Необходими продукти

  • 200 г булгур (с варене)
  • 150 г зелени маслини (без костилки)
  • 150 г шамфъстъци
  • 2 връзки магданоз
  • 1/4 връзка мента
  • 1 лимон
  • 1/2 глава червен лук
  • 60 мл зехтин (студено пресован)
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от булгур, зелени маслини, шамфъстък
recipe-icon
Време 45 мин. (и време за охлаждане)
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Булгурът се вари в подсолена вода. Отцежда се и се охлажда.

1
}

Стъпка 2

Маслините се нарязват на шайби, ядките се наситняват, магданозът и ментата се накълцват, а лукът се реже на кубчета.

2
}

Стъпка 3

Лимоновата кора се настъргва.

3
}

Стъпка 4

Булгурът се разбърква с маслините, ядките, магданоза, ментата и лука, подправя се със сока и кората от лимона, зехтина, сол и черен пипер на вкус.

4
}

Стъпка 5

Салатата се оставя да се охлади за 30 минути и се сервира.

5
icon

Добър апетит!