Маслото, захарта и ванилията се разбиват с миксер, докато се получи светъл крем. Едно по едно се прибавят яйцата, като продължава да се разбива.
В брашното се прибавя щипка сол, изсипва се на два пъти в яйчено-маслената смес, като продължава да се разбива.
После се замесва тесто с ръце.
Тестото се разделя на 2 части. Едната половина се овкусява с рома, канелата и какаото – трябва да стане тъмна на цвят. Двете половини тесто се завиват във фолио и се оставят за 1 час в хладилника. После се отделят по една четвърт от светлото и от тъмното тесто и се прибират в хладилника.
От останалото светло и тъмно тесто се правят по 4 светли и 4 тъмни фитила с диаметър 1 см. След това с нож се притискат (линийка, сатър) така, че да се получи квадратен профил.
Заделеното в хладилника тесто се разточва на 2 правоългълника (светъл и тъмен) с дължината на фитилите. Намазват се с леко разбит белтък, за да могат да залепнат по-добре фитилите.
Фитилите също се намазват с разбит белтък. Върху всеки от правоъгълниците шахматно се подреждат по 4 фитила – 2 бели и 2 тъмни. Притискат се, след което се завиват с тестото, с помощта на хартията. Оставят се за 30 минути в хладилника, за да стегнат.
Тавата на фурната се покрива със силиконов килим или хартия за печене. Фурната се загрява на 160 градуса с включен вентилатор. Двете оформени теста се нарязват на парчета с дебелина от половин сантиметър. Бисквитите се подреждат една до друга в тавата (това количество пълни 2 тави). Пекат се 15 минути, или докато леко придобият загар.
Оставят се да се изстудят, а най-вкусни са след 2 дни, ако се съхраняват в кутия. Издържат няколко седмици.