Facebook Pixel
Loader
100%

Шеф Никола - капама

ff

Необходими продукти

  • 2 парчета свински гърди
  • 2 наденици
  • 2 пилешки или патешки бутчета
  • 400 г телешки джолан
  • 1кг кисело зеле
  • 500 г лимец
  • 300 г кестени белени
  • 2 стръка праз
  • 200 г сини сливи
  • 100 г свинска мас
  • Червено вино
  • Черен пипер
  • Дафинов лист
  • Кимион
  • Червен пипер
  • Бахар
recipe-icon
Ястие от Кисело зеле и месо
recipe-icon
Време 4 часа
recipe-icon
Трудност Средно ниво
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Започваме със запечатване/запържване на месата, след което ги нареждаме на дъното на гювеча.

1
}

Стъпка 2

Запържваме праза в същия тиган и добавяме лимеца, като ги оставяме да се готвят (на фурна, на 200 .

2
}

Стъпка 3

През това време в съда за печене добавяме една част от кестените, сливите и подправките. След тях изсипваме праза и лимеца. Над него нареждаме нарязаното кисело зеле, като целите листа оставяме за най-отгоре.

3
}

Стъпка 4

Слагаме останалите кестени, сини сливи и подправки и покриваме с цели зелеви листа. Накрая заливаме с червено вино и печем.

4
icon

Добър апетит!