За маята
Добавки по избор: сушени плодове, течен, или не течен шоколад, ядки, локум
Важно е всички продукти да са на стайна температура.
Първо активираме маята. Смесваме брашното и млякото в касерола и при непрестанно бъркане, загряваме, докато се сгъсти. Оставяме настрана да се охлади и прибавяме маята. Разбъркваме и изчакваме да шупне.
Разбъркваме отново, пак оставяме да шупне и на третия път прибавяме към яйцата, киселото мляко, стевията, меда и рома.
В отделна купа правим кладенче от сухите съставки и портокаловата кора. Малко по малко омесваме меко и леко лепкаво тесто.
Оставяме тестото да втаса на стайна температура, докато си утрои обема. Омесваме малко по малко с мекото масло, поставяме плънката навиваме и изплитаме. Оставяме отново да втаса, докато си удвои обема и печем.