Loader
0%

Шницели с безглутенова коричка

ff

Необходими продукти

  • 600 г свинско бонфиле
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 100 г сирене „Пармезан“
  • 1/4 връзка магданоз
  • 3 яйца
  • 100 г оризово брашно
  • 100 г люспи киноа
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за пържене

 

за гарнитурата:

  • 2 консерви нахут (по 400 г)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 4 с. л. зехтин „Помаче“
  • 2 моркова
  • сок от 1 лайм
  • 1/2 ч. л. кимион
  • 2–3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от свинско бонфиле
recipe-icon
Време 45 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Месото се почиства от ципите и се реже на парчета, напречно на мускулните влакна. Изтънява се с чук и се овкусява със сол и черен пипер.

1
}

Стъпка 2

Люспите от киноа се смесват с настъргания пармезан, наситнения магданоз, 2 с. л. от оризовото брашно и чесън на прах.

2
}

Стъпка 3

Месото се овалва в оризово брашно, след това се потапя в разбитите яйца. Накрая се покрива добре със сместа с киноа.

3
}

Стъпка 4

Шницелите се пържат на маслена баня, до златисто.

4
}

Стъпка 5

Морковите се настъргват, а лукът се реже наситно. Зеленчуците се запържват в зехтина, докато омекнат. Добавя се нахутът, наливат се 100–200 мл вода и се готви 1–2 минути.

5
}

Стъпка 6

Пюрира се и се подправя със стрития на паста чесън, кимиона, сока от лайм, сол и черен пипер на вкус. Наливат се и 2–3 с. л. зехтин „Екстра върджин“.

6
}

Стъпка 7

Шницелите се поднасят с нахутеното пюре.

7
icon

Добър апетит!