за гарнитурата:
Месото се почиства от ципите и се реже на парчета, напречно на мускулните влакна. Изтънява се с чук и се овкусява със сол и черен пипер.
Люспите от киноа се смесват с настъргания пармезан, наситнения магданоз, 2 с. л. от оризовото брашно и чесън на прах.
Месото се овалва в оризово брашно, след това се потапя в разбитите яйца. Накрая се покрива добре със сместа с киноа.
Шницелите се пържат на маслена баня, до златисто.
Морковите се настъргват, а лукът се реже наситно. Зеленчуците се запържват в зехтина, докато омекнат. Добавя се нахутът, наливат се 100–200 мл вода и се готви 1–2 минути.
Пюрира се и се подправя със стрития на паста чесън, кимиона, сока от лайм, сол и черен пипер на вкус. Наливат се и 2–3 с. л. зехтин „Екстра върджин“.
Шницелите се поднасят с нахутеното пюре.