Бисквитите се смилат в блендер, смесват се с разтопеното масло и отново се смилат. Бисквитената смес се разпределя на дъното на стъклени чаши, като се притиска добре.
Маскарпонето се разбива за кратко с телена бъркалка, прибавят се течният шоколад и ванилията, и отново се разбива за кратко.
Животинската сметана се разбива много добре с пудрата захар. Половината количество се смесва с шоколадовия крем и се разбърква добре.
Кремът се разпределя в чашите върху бисквитената основа и се оставя в хладилник за 2 часа.
Черният шоколад се разтопява и от него върху пергаментова хартия, с помощта на лъжици се оформят запетайки, които се оставят да се охладят добре.
Готовият чийзкейк се гарнира с останалата разбита сметана и шоколадовата декорация.