Сливите се разполовяват, заливат се с брендито и се оставят да се напоят за 30 минути.
Маслото се смесва с какаото, шоколада и 140 г от захарта. Наливат се около 100 мл вода и сместа се загрява на котлона, докато захарта се разтвори и шоколадът се разтопи. След това се охлажда.
Сливите се подреждат във форма за кейк с махащо се дъно и диаметър 26 см, застлана с хартия за печене.
Белтъците се разбиват с миксер, прибавя се останалата захар и отново се разбиват, докато станат на сняг. Добавят се брашното и канелата и се разбърква внимателно с шпатула.
Сипва се шоколадовата смес и отново се бърка внимателно.
Полученото тесто се излива върху сливите.
Кексът се пече 30 минути в загрята на 170 градуса фурна. Охлажда се и се изважда от формата, като се обръща.
Сервира се със сметаната, предварително разбъркана с меда.